LA NOGUERA DEL PONT

El lloc on està ubicada la nou, fa d’ ella el record viu d’aquest arbre, que vivia en este entorn. Ara un parc ple de xiquets, majors, de vida i testimonis. El record dels nostres avantpassats passarà als menuts, amb les seues històries viscudes, a l’entorn d’aquest paratge.

Perquè per a mi, la memòria és molt important. Es la nostra història de poble, la que es perd si no es conta. La que s’ha de contar per a que no es perga. La que no està escrita en cap lloc, sols en la biblioteca de la vida, a la retina dels nostres majors.

En l’antiguitat es creia que els fruits tenien propietats medicinals segons la seua forma física. Es evident que la nou te forma cerebral i per tant li s’atribuïen propietats per potenciar la memòria. Que sorpresa que l’interior de la closca de la nou, reproduís l’interior del cor humà. També serà beneficiosa per al cor…?

Exposada permanentment al BIODIVERS CARRÍCOLA (València) 2015

Titol: LA NOGUERA DEL PONT

Autora: REME TOMÁS

Materials: Fang roig de la comarca, fornejat a 960 º 

Mides: 45 cm alt x 35 cm ample x 35 cm fondo.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

error: Content is protected !!