CASA NAVAS · REUS · MODELANT LA IL·LUSTRACIÓ MODERNISTA.        

Juliol - Setembre 2017.  Amb motiu de l’event REUS CAPITAL DE LA CULTURA CATALA, la Casa Navàs de Reus i la Casa Museu del Pintor J. Segrelles d’Albaida oferiran a l’estiu de l’any 2017 l’exposició: 

MODELANT LA IL·LUSTRACIÓ MODERNISTA
J. SEGRELLES by REME TOMÁS.

Amb esta col·lecció d’escultures, la ceramista Reme Tomás ens ofereix una visió tridimensional de la essència iconogràfica de l’il·lustrador universal J. Segrelles, autor entre altres del cartell de les Noces d’Argent del F.C. Barcelona i de les il·lustracions publicades per les més importants editorials catalanes de la primera meitat del S. XX.


Les escultures de Reme Tomás, s’acompanyen amb fotografies en alta resolució de les il·lustracions i cartells de Segrelles, amb el propòsit d’oferir una exposició didàctica amb contingut pedagògic per aprofundir en la literatura des de les diferents propostes visuals.


La CASA NAVÀS i REUS simbiosi del Modernisme, havien d’estar l’any 2017 a l’itinerari expositiu de Reme Tomás amb una mostra d’escultures que enaltís i recupera el treball il·lustratiu d’un dels mestres més prolífics i admirats de la cultura catalana, J.Segrelles. Una mostra projectada per integrar-se a la decoració de les cases modernistes, enriquint-les si cap encara més, sense alterar les seues pròpies idiosincràsies i particularitats.


La Casa Navàs és un dels més importants edificis modernistes de la ciutat de Reus, projectat per l'arquitecte barceloní Lluís Domènech i Montaner. Construït entre el 1901 i 1908 per encàrrec del reusenc Joaquim Navàs Padró company de jocs d'infància d'Eduard Toda  i Antoni Gaudí també naturals de Reus. En aquest edifici, varen participar els millors artesans de l’època i col·laboradors habituals de Domench com Gaspar Homar, Alfons Juyol, Antoni Rigal o Lluís Bru.


JOAN JOSEP SOLER NAVARRO.
Comissari d'esta exposició.
Historiador de l'Art.
Membre de l'Asso. Vciana. Crítics d'Art.
Membre del Consell Internacional de Museus ICOM-UNESCO

CASA NAVÁS.
juliol, agost i setembre de 2017